ULRICEHAMN

Upprepade inbrott oroar i Gällstad

Butikerna i Gällstad har drabbats av en ny inbrottsvåg. På några få veckor har tre butiker haft inbrott och kläder stulits för hundratusentals kronor. Lars-Erik Göthager, drabbad butiksägare, hoppas nu att företagarföreningen i Gällstad ingriper för att förhindra fler brott.

Flera butiker har drabbats av inbrott på sistone. Först var det Ahman & Nielsen, sedan Sjöboden och nu senast natten till fredag drabbades GY-butiken av inbrott. Ägaren hoppas nu att företagarföreningen kan hjälpa till.

– Det kommer säkert upp på kommande möten och då får vi se vad övriga tycker. Vi får hoppas att vi kommer fram till något bra i alla fall, för vi vill inte ha det på det här viset. Det är oerhört frustrerande, säger Lars-Erik Göthager, ägare till GY-butiken.

Butikerna i Gällstad har tidigare varit hårt drabbade av inbrott, men de senaste åren har situationen varit bättre.

Men tre inbrott på kort tid gör att frustrationen nu växer bland butiksägarna i Gällstad. Lars-Erik Göthager funderar nu på att sätta upp fler kameror i sin butik, men menar att företagarföreningen också måste börja fundera på att anlita vaktbolag nattetid.

För trots larm och övervakningskameror lyckas tjuvarna göra inbrott och hinna från platsen. Vid det senaste inbrottet var tjuvarna mycket snabba och visste precis vad de ville ha.

– De gick från dörren och en bit in i butiken och länsade stänger där vi hade märkesvaror hängande i en rätt så hög prisklass, berättar Lars-Erik Göthager.

Stefan Andersson på polisen i Ulricehamn säger att de poliser som är i yttre tjänst så ofta som möjligt tar en extra sväng till Gällstad på nätterna. Och om inbrottsvågen skulle fortsätta kan det bli aktuellt med andra åtgärder, säger han.

– Då får vi försöka få ihop någon form av insats för att komma åt det. Kanske med spaning och annan teknik, säger Stefan Andersson.