Handboll, Elitserien

YIF slog Lugi i tätt derby

2:01 min

För Ystads IF handlade det om att visa att premiärförlusten mot H43 var ett olycksfall. För Lugi var bortamatchen i Österporthallen däremot säsongsdebut. Ystads IF vann med 25-23.

Andra halvlek blev en formidabel tvekamp mellan två mycket jämna lag. Lugi tog omedelbart in 10-12-underläget från pausen och sen följdes de åt. Det svängde med ett måls övertag åt vardera hållet och stämningen var aldrig sval.

Tillfälligheter och kyla i slutminuterna gjorde att YIF till sist kunde vinna med 25-23. I hemmalaget var unge Jim Gottfridsson främste utespelare med sex mål - han visade att han är mogen för elitserien och fick till och med Lugi att punktmarkera honom en period i andra. Men utan storspelande Jürgen Müller i kassen hade Lugi troligtvis fått med sig båda poängen från matchen.

För Lugi var comebackande Kristian Meijer en fröjd att skåda. Han gjorde åtta mål från sin kantposition. Anders Hallberg förtjänar också ros för en inställning som så när gav lundalaget åtminstone en poäng i en svår bortamatch.