Kanalchefens blogg 19 september

Förändringar!

Jag gillar förändringar! Lätt sagt men vad jag egentligen menar är att jag gillar det OM det inte sker över huvudet på mig. Får jag bara vara delaktig så är det inga problem. Jag kan t o m sträcka mig så långt som att säga att förändring för förändringens skull också är bra. Det kan vara positivt att kliva ur upptrampade spår för att inte stelna till och bli bekväm. I alla fall i ett jobb som vårt där det gäller att ”stå på tå” och förutse vad som är på gång

I höst förändrar vi en del. Vi har tagit till oss av vad lyssnarna sagt och hoppas att P4 Morgon blir ett bra sällskap dessa hektiska morgontimmar.
Musli heter nu P4 Morgon och Skvallertorget heter istället Din förmiddag.
Kostymen dvs den ljudliga inramningen är också ny med enhetliga signaturer som kan höras över hela landet så fort P4 är på. Det ska inte råda någon tvekan om vilken kanal man lyssnar på.  Vi rensar också bland alla e-postadresser och satsar på p4kalmar@sverigesradio.se.
Enkelt och lätt att komma ihåg!

Ledorden bakom höstens förändring på morgonen är mer aktuellt och mer lokalt!
Vi vet att såfort du svingat benen över sängkanten vill veta vad som hänt när du sovit, hur vädret är, om trafiken rullar som vanligt och hur mycket klockan är.Morgonen är hektisk för dig och många andra och det anpassar vi oss bättre för.
Ett rappt tempo, uppdateringar minst en gång i kvarten och intervjuer som snabbt kommer till skott.

Nyheter, trafik, väder och musik…. Egentligen inte så konstigt utan ett vanligt format på morgonen i såväl Sveriges radio som i reklamradion.
Men skillnaden är vilka som gör det!
Och att de är pålästa, allmänbildade och har humor!
Jag lovar! Det har vårt morgongäng!

Johan Signert- sällsynt välstrukturerad och snabb i repliken, Anders Almgren- en parhäst som kan läsa mellan raderna och skruva till det mesta på ett oväntat sätt.
Maria Skagerlind- nyfiken och jordnära som kan få vilken gäst som helst att trivas.
Producenten Ann- Sofie Ottosson är ny i morgongänget. En skarp kvinna med stort hjärta och järnkollen på allt i Kalmar län Och så nyhetssändarna Nick Näslund och Malin Flodén- båda positiva och drivande om än något oroliga för att inte orka upp kl 4 på morgonen.

Vad händer mer? Jo Skvallertorget blir Din Förmiddag och sänds av pigga och rutinerade Mari Strålman tillsammans med Maria Skagerlind. (Den senare fördelar sina gracer mellan morgon och förmiddag. Så kan man också göra!)
Din Förmiddag vill gärna visa upp sig för publiken och satsar på utesändningar på fredagar.

Samhällsprogrammet Fokus då? Vem är programledare när Ann- Sofie Ottosson producerar morgnarna?
Bosse Nilsson och Magnus Krusell håller ställningarna måndag till torsdag. På fredagarna blir det ett KulturFokus med Erika Norberg som programledare. Kulturen har på senare år fått större utrymme och vi tror att Fokustiden kommer att passa ännu bättre framöver.

Så väl mött i radion!
hälsar
Anja