Fotboll Superettan

ÄFF slog ÅFF i toppmötet

2:43 min

Det luktar allt mer allsvenskan om Ängelholm. Skrällgänget vann seriefinalen mot Åtvidaberg med 2-0.

– Det känns stabilt över hela banan. Bra defensivt jobb av hela laget. Men klart är det inte än. Det är en bit kvar, säger ÄFF:s Sebastian Andersson till Radiosporten.

Ängelholmslägret hade inför mötet med Åtvidaberg nämnt drabbningen som klubbens största match någonsin. En ren seriefinal i superettan med tre blytunga poäng på spel. Och med en allsvensk plats i sikte.

Något som märktes på hemmaspelarna inledningsvis. Det såg spänt och nervöst ut utan någon struktur i spelet. Betydligt vassare såg Åtvidaberg ut med främst Magnus Eriksson som farligt vapen.

Men då slog Jonas Lindh till. 29-åringen som fått större delen av säsongen störd av skador. Med ett tungt skott tryckte han in 1-0 i den 19:e minuten, hans första fullträff för året. Snacka om rätt läge.

I inledningen av andra halvlek var talangen Sebastian Andersson ytterst nära att sätta 2-0 två gånger om men fullträffarna uteblev. Anfallaren såg dock till att punktera tillställningen med att stöta in tvåan i den 84:e minuten. 20-åringens tolfte mål för säsongen.

– Det blev ju tungt för de att ta igen det där. De tryckte på, men det var inte konstigt eftersom vi backade ner, säger Sebastian Andersson till Radiosporten.

Därmed toppar skåningarna tabellen, en pinne före Åtvidaberg med fem matcher kvar att spela.

Toppduon kan dock inte räkna bort Sundsvall. Serietrean mosade Brage med 5-0 och har långt ifrån gett upp i kampen om de två direktplatserna till allsvenskan.

I måndagskvällens tredje match slog Öster Ljungskile med 3-2.

Radiosporten/TT
fotboll@sr.se