Innebandy

Linköping nära seger i premiären

1:34 min

Ett taggat Linköping IBK föll på målsnöret i seriepremiären hemma mot Warberg IC på onsdagskvällen. En sen kvittering gjorde att matchen slutade 5-5.

– Det känns väl lite mer som en förlust än som en vunnen poäng som matchen blev när vi tappade två mål, sa en besviken Andreas Järnefelt direkt efter matchen.

Närmare 700 personer hade letat sig till Linköpings sporthall för att se premiären i Svenska superligan i Innebandy mellan Linköping IBK och Warberg IC. Och det såg faktiskt väldigt bra ut för Linköping under större delen av seriepremiären mot fjolårets silvermedaljörer, Warberg.

Linköping höll i taktpinnen och ångade på ständigt under matchen mot ett Warberg som såg ofokuserat och försiktigt ut. När det stod 5-3 till Linköping i den sista perioden såg det ut att vara klart, men Warberg hittade nya krafter och kunde forcera in en kvittering med ynka två minuter kvar av matchklockan.

Det såg ju stabilt ut på slutet, trodde ni där att ni kunde vinna?

– Ja absolut, det trodde vi hela matchen. Jag tyckte det såg bra ut tills de sista tio minuterna, då började vi sjunka ner och låta dem ta skott.

Andreas Järnefeldt är trots avslutningen ändå inte helt missnöjd.

– Vi pressar ju ändå fjolårets finallag, så helt dåligt är det ju inte. I  morgon är vi nog ganska nöjda. Vi får fast deras backar och vinner boll mycket, så det tar vi med oss.

Ambitioner den här säsongen?

– Vi har satt som mål att ta en slutspelsplats den här säsongen, sen får man se under säsongen, men som det är nu så är det målet självklart.

Jonas Almkvist
Jonas.almkvist@sr.se