Lööf satsar på tre gånger så stort Centerparti

1:54 min

På Centerstämman i Åre utsågs i dag Annie Lööf till ny ordförande för Centerpartiet efter Maud Olofsson. Hennes ambition är att partiet på tio år ska bli tre gånger så stort som i dag.
|

Annie Lööf gick upp på scenen efter att ha blivit vald av en enhällig stämma och tackade för förtroendet.

– Det är en ära att få ta vid som Centerpartiets nya ordförande. Det är en ära att få svara upp mot de historiska gärningar som mina företrädare har banat väg för. Det är en stor ära, utmaning och möjlighet att tillsammans med er leda Centerpartiet in i framtiden, sa Annie Lööf.

Annie Lööf vill ännu inte säga vilken ministerpost hon ska ha och tidigast om en vecka kommer besked om vilka andra personer som ska vara Centerns ministrar i regeringen.

Annie Lööf kommer att resa mer ute i landet bland medlemmarna jämfört med vad Maud Olofsson gjort.

Hon säger att hon till exempel hellre vill framföra Centerns gröna berättelse än att diskutera detaljer om superbilspremien.

Annie Lööfs ambition är att partiet på tio år ska bli tre gånger så stort som i dag.

– Jag har en långsiktig målsättning till 2022 på 20 procent. Jag tycker inte att man ska sätta kortsiktiga målsättningar. Vår målsättning i valet 2014 är att öka, det gör vi inte om inte Centerpartister runt om i landet står på tå, har spänst och verkligen vill vinna valet, säger Annie Lööf.