Trelleborg - Örebro 1-1

Abelsson räddade Trelleborg i slutminuten

3:32 min

Trelleborg fick 1-1 hemma mot Örebro och en viktig poäng i bottenstriden. Peter Abelsson blev poängräddare med nicken till 1-1.Sett till Trelleborgs starka andra halvlek var det ett rättmätigt resultat.

Radiospiortens Paul Zyra valde lagens lirare:
Trelleborg: Fredrik Jensen
Örebro: Magnus Wickström

Förra säsongens trea (Örebro) och femma (Trelleborg) har båda haft en svag allsvensk säsong. Tiondeplacerade Örebro hade inte mycket att spela för sedan chansen till topplacering är borta. För Trelleborg hängde nedflyttningshotet tungt över laget sedan Syrianska tagit sex poäng på två matcher.

Seger mot Örebro var nästan ett måste för Trelleborg med tanke på hur restprogrammet ser ut.

Varken Trelleborg eller Örebro har något facit att skryta med den senaste tiden. Trelleborg hade tagit en poäng på de sex senaste matcherna. Örebro kom till matchen mot Trelleborg med fem raka förluster med målskillnaden 2-11.

Pressade Trelleborg fick sämsta tänkbara start på matchen när Emil Berger sköt 1-0 till Örebro redan i sjätte minuten. Skottet från distans såg långtifrån otagbart ut. Det var 20-årige Bergers första allsvenska mål.

Det tog Trelleborg ett tag att komma över den chocken. Hemmalaget spelade dock upp sig men utan att för den skull riktigt hota Örebro. Trelleborgs första skott på kom till exempel först efter 31 minuter.

Men kvitteringen kom till slut - genom Peter Abelsson på tilläggstid. Örebros målvakt John Alvbåge var deppig över att ha släppt in ett mål i slutminuten, men glad över en poäng.

– Vi hade fem raka förluster innan det här och kommer hit och grisar till oss en poäng, så det är ett steg framåt.  

Peter Abelsson, som nickade in målet, var desto gladare. Men han ville ha tre poäng.

– Vi fortsatte jaga hela vägen in, tyvärr räckte det bara till en poäng, vi hade verkligen behövt tre, vi har svårt att skapa de riktiga chanserna. Det har inte funkat i båda riktningarna men vi hoppas att det blir bättre de tre sista matcherna.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se