Malmö

Minister från Rosenbad till Rosengård

1:32 min

Idag kom Rosenbad på besök till Rosengård i Malmö. Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) träffade Somalilands förening för att få veta mer om projektet "Från Rosengård till Rosenbad".

– Jag är med i filmteamet. Vi filmar, intervjuar och redigerar och lägger upp på vår hemsida som kallas "Mitt område", berättar Feysal Osman, 18 år.

Han är en av ungdomarna som är med i projektet "Från Rosengård till Rosenbad". Syftet är att de ska få mer kunskap om samhället och därmed lättare att få jobb. Det gör de bland annat genom att filma och intervjua olika makthavare som de träffar. Idag filmade Feysal Osman under arbetsmarknadsministerns besök. 

– Jag besöker projekt som har till syfte att hjälpa olika personer att komma in på arbetsmarknaden. Det här är ett bra exempel, tycker jag, sa Hillevi Engström.

Det är med pengar från Allmänna Arvsfonden som Somalilands förening har drivit projektet sedan 2009. I somras fick 61 ungdomar sommarjobb i verksamheten. I början av november bär det av till Stockholm för besök hos regering och riksdag och även hos den amerikanska ambassaden som visat intresse.

Hillevi Engström tror att den här typen av projekt kan ge resultat och hjälpa ungdomarna vidare. 

– Förhoppningsvis att de är bättre rustade för att klara av sina studier och vidare utbildning eller komma ut på arbetsmarknaden, säger Hillevi Engström.

Kasim Abdulkadir

Anna Bubenko

kasim.abdulkadir@sverigesradio.se

anna.bubenko@sverigesradio.se