Totalt tågstopp i Stockholm i helgen

1:49 min

Det kommer att vara totalt tågstopp mellan Stockholm central och Älvsjö i Stockholm under hela helgen, när det genomförs banarbeten för Citybanan. Många resenärer kommer att drabbas när tåg ställs in eller försenas.

För att Citybanan ska kunna ansluta till befintliga spår så behöver Trafikverket flytta växlar och anpassa spåren. Och från fredag kväll till måndag morgon ska nu 150 järnvägsarbetare jobba med det här dag och  natt. under tiden så får inga tåg passera mellan Stockholm central å Älvsjö vilket även berör rikstrafiken.

För SJ:s tågtrafik kommer det att innebära att en del tåg kommer att köra annan väg och en del kommer att ställas in å ersättas med buss på sträckan Stockholm Flemingsberg eller Stockholm Södertälje, berättar Sven-Ingvar Håkansson, pressinformatör på SJ.

– De som har bokat i förväg kommer att bli kontaktade av oss och få besked om de nya restiderna. De som har bokat de sista veckorna har redan fått de nya tiderna i samband med sin bokning, att de måste byta och åka buss eller att de måste påbörja sin resa tidigare för att hinna med sitt tåg. Det är samma sak om man kommer söderifrån och ska byta tåg i Stockholm för att åka vidare norrut eller tvärt om. Det tar minst en timme längre att passera den här sträckan som är avstängd.

Bland annat kommer tågen till Västsverige köra via Västerås och tågen till Skåne kommer att utgå från Södertälje eller Flemingsberg. När det gäller pendeltågstrafiken så hänvisas resenärerna till alternativa resvägar och ersättningsbussar.

Södertäljebon Inge Arnell pendlar till Stockholm och kände sedan tidigare till de kommande banarbetena.

– Jag har läst om det på tavlorna på stationen.