Domstolen

Domstolen

Sammansättningen i domstolen är naturligtvis helt avgörande för det demokratiska rättsskipandet. Mångfalden är av yttersta vikt, således har medlemmarna egenskaper av kompletterande natur. 

Jesper Rönndahl
Åklagare, advokat, strykpojke, producent. Jesper tycker att människor som dömer andra snabbt är bra människor. ”Det blir mer effektivt så. För det mesta har man ju rätt.”

Karl ”Kalle” Lind
Åklagare, advokat, diversearbetare, driftkucku. Kalle tycker om att döma folk till lite av varje. ”Det är en medborgerlig rättighet att sätta sig till doms över andra människor utan att paragrafryttarna lägger sig i”.

Ola Norén
Åklagare, advokat, allt-i-allo, hackkyckling. Ola tycker att den bästa juridiken är den som dömer snabbt och effektivt istället för långsamt och noggrant. ”Visst ligger det en lagbok här nånstans på redaktionen, men vi tror att de bästa domsluten fattas med bara sunt bondförnuft”.

Valdemar ”Valle” Westesson
Åklagare, advokat, lite-av-varje, syndabock. Valle lovar att som jurist alltid följa plånboken hellre än lagboken: ”Ett genomsnittligt brottmål i en allmän domstol kostar skitmycket stålar. Lägg hellre dom direkt i juristens ficka och så blir han dessutom ännu mer motiverad”.