Vadstena

Ny ridklubb planeras i Vadstena

1:19 min

Snart kan Vadstena få sin första ridklubb, sen två år tillbaka driver Lotta Falkhede Elf och Per Elf ridskolan Kolsbro häst och Fritid. Nu planerar de att starta Tåkernbygdens ridklubb.

– Det innebär att vi blir anslutna till ridsportförbundet på det viset att vi får vara med i deras aktiviteter och få tillgång till deras material. Vi kan då anordna tävlingar och vi kan delta i tävlingar och man kan söka aktivitetsstöd, men det allra viktigaste vi kan skapa en klubbkänsla, säger ridinstruktören Lotta Falkhede Elf.

I närheten av Tåkern, söder om Vadstena ligger Älvestad mellangård, här finns ett trettiotal hästar i olika storlekar och på ridskolan rider ett 60 tal personer i veckan. 

58-åriga Bosse Aronsson, är en av initiativtagarna till att starta klubben och det hela började med att han för ett år sen bestämde sig för att börja rida.

– För det första har jag alltid tyckt att hästar är oerhört magnifika så har jag tyckt att det är ett enormt samspel mellan häst och människa, som jag blivit fascinerad av. Det är magiskt, hur kan man få 800 kilo muskler att gå åt rätt håll utan att använda styrka, säger Bosse Aronsson.

Nu väntar ett godkänt från ridsportförbundet och ett organisationsnummer från skattemyndigheten innan Tåkernbygdens ridklubb kan starta.