700 demonstranter gripna i USA

På södra Manhattan i New York har nu 700 demonstranter gripits. De protesterade mot det som de kallar "girigheten i den amerikanska finansvärlden".

Demonstranterna har sagt att att de inspirerats av den "arabiska våren" och att de protesterar mot att pengarna i USA går till finanshajarna istället för till vanliga människor.

De protesterar också mot orättvis behandling av minoriteter i USA.

I två veckor har ett par hundra demonstranter, stundtals många fler, campat i närheten av börsgatan Wall Street. På lördagskvällen började de genomföra en protestmarsch på Brooklyn-bron och gå över bron från Manhattan till Brooklyn.

Men demonstranterna hade inget tillstånd och när många av dem gick ut på körfälten för bilar, blev det totalstopp i trafiken och polisen ingrep.

Flera stora fackförbund, lärarnas och tranportarbetarnas, har gett sitt stöd för demonstrationerna.

Amerikanska kändisar som filmaren Michael Moore och skådespelaren Susan Sarandon har kommit förbi demonstranternas läger och gett sitt stöd.

Liknande protester som den på södra Manhattan har börjat sprida sig till flera andra städer i US, Boston Chicago och San Francisco till exempel.

Kärntruppen bakom aktionen mot finanshajarna på Wall Street har sagt att de tänker stanna kvar i en liten park, Zucotti-parken, på södra Manhattan hela vintern.