SPIRA

Ursäkta röran - vi flyttar in i Spira

2:19 min

Som en mallig operadiva reser hon sig ur Munksjön och idag blev det äntligen dags för alla som jobbar på Smålands Musik och Teater att börja kånka in flyttkartongerna i Spira. Vi bänkade oss i den sprillans nya designersoffan i personalmatsalen och hälsade skådespelare, kosymmästare, operadivor och driftsansvariga välkomna till sin nya arbetsplats. Och det KAN hända att vi smög oss in i en och annan loge också, till Mattias Lithners stora förtret...

Byggjobbaren Petri har jobbat med Spira i två år - men snart är det slut. Fredrik Boltes kollade så att de sista skruvarna kom på plats.

Sedan tog sig Boltes -inte helt otippat - till Spiras köksregioner där han träffade Tommy Myllymäki och Stefan Isaksson som hoppas att de inom kort har ett färdigt kök att basa över. För ryktet går ju att Myllymöki är hård mot de hårda...

Rikard Söderberg och Kerstin Jansson stod för la grande finale i vår sändning från Spira med en magisk version av "Habanera" ur Bizets "Carmen". Lyssna och njut!

Vinnare av våra biljetter till Spirainvigningen blev Carina Abrahamsson i Gnosjö och Ingwor Björnsdotter i Nässjö. Klicka här för att läsa vinnardikterna.

Spira, Spira
Du djupa dramatik
Har någon hört om Hamlet?

Spira,Spira
Du stora spänning
Har någon sett Hamlet?

Spira, Spira
Du galanta glädjespridare
När kommer Hamlet?

Maestro, Maestro
Spänn stråkarna,
nu kommer Hamlet!!

(snart till Spira)

av Ingwor Björnsdotter

Till ljudet av stråkarnas ljuva toner
och kanske salut av dova kanoner,
vi ser hur Spira ur Munksjön stiger
och väntar oss en konsertkalender diger; Musik i ensembler, orkestrar och band och kanske en Hamlet med huvud i hand!

Av Carina Abrahamsson