Elitserien

Just nu: Läget inför dagens matcher

Det är fem matcher i kväll och AIK jagar en seger efter att ha förlorat de fyra senaste matcherna.´

 AIK - Skellefteå

Inför matchen: Efter en bra start har AIK förlorat de fyra senaste matcherna. Skellefteå har däremot vunnit de tre senaste matcherna och är tvåa i tabellen.


 HV71 - Växjö

Inför matchen: Efter en svag start har HV vunnit de sex senaste matcherna. Växjö kommer från en färsk seger mot Färjestad. HV71:s Jason Krog skadades i torsdags och riskerar att missa flera matcher på grund av en axelskada.


 Frölunda - Djurgården

Inför matchen: Serieledande Frölunda har tagit minst en poäng de åtta senaste matcherna, men har förlorat de tre senaste. Djurgårde föll mot Skellefteå senast.


 Luleå - Modo

Inför matchen: Tabelltrean Luleå har två raka segrar i bagaget. Dessutom har lagets Chris Abbott gjort minst en poäng per match de fyra senaste matcherna. Modo kämpar i botten av tabellen och förlorade senast mot Skellefteå. Luleås Jonas Berglund, som fick hjärnskakning efter en tackling i torsdags, finns inte med.


 Timrå - Brynäs

Inför matchen: Timrå har två raka förluster, det har även Brynäs. Timrås Antti Halonen, Elias Granath och Johan Andersson kommer inte till spel. Brynäs Simon Bertilsson är avstängd efter tacklingen på Luleås Jonas Berglund.

Källa: Hockeyligan

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se