Juholt ska ha uppmanats redovisa bättre 2001

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har även tidigare varit i blåsväder om ersättningar från riksdagen. Det rapporterar som skriver att Juholt redan 2001 uppmanades av Riksdagsförvaltningen att redovisa sina utlägg bättre.

Expressen hänvisar till äldre artiklar i de småländska lokaltidningarna Östran och Barometern. Enligt Barometern handlar det bland annat om kontokortsinköp på Diners på över 100 000 kronor, som Juholt ska ha gjort under 1999, utan att redovisa kvittounderlag.

Uppgifterna i veckan om att Håkan Juholt i flera år felaktigt låtit riksdagen betala för mycket ersättning till honom för lägenheten som han delar med sin sambo ska nu granskas av Riksenheten mot korruption.

Juholt ska betala tillbaka totalt 160 000 kronor.

Han var inte anträffbar för medier under lördagen. I stället valde han på kvällen att skriva på sin Facebooksida att han sedan 1999 lämnat in uppgifter till riksdagen om dubbel bosättning och att han varit säker på att han gjort allting rätt. Ingen har sagt något annat.

För en månad sedan fick han veta att så inte var fallet och sedan dess har han gjort vad han kunnat för att rätta till det.

Han skriver: "I går sa Riksdagen att de inte hade något krav på mig. Väldigt förvirrande, trots det betalade jag det kvällstidningarna tyckte jag borde göra. Jag har aldrig försökt lura någon".

Ekot