Katrineholm

"Juholt bör avgå"

1:08 min

Katrineholm Göran Dahlström (S), kommunalråd i Katrineholm, anser att Håkan Juholt bör avgå som partiledare för Socialdemokraterna. Det säger han till P4 Sörmland.

Göran Dahlström, kommunalråd i Katrineholm säger situationen blir besvärlig för de socialdemokratiska gräsrötterna att hantera den här frågan och ständigt konfronteras med de saker som inträffat.

– Jag blir inte så imponerad av vare sig Juholt eller den ekonomiskpolitiska talesmannen den här första tiden. Ska man göra något åt detta så ska man göra det nu, säger Dahlström som tycker att budgetprocessen i riksdagen har skötts dåligt.

– Det är i högsta grad amatörmässigt.

Kravet på Juholts avgång ställs inte med anledning av att en förundersökning har inletts. Kommunalrådet i Katrineholm, Göran Dahlström, tycker att man måste känna till reglerna.

– Människor förutsätter att personer gör skäl för sig och aspirerar man på att bli Sveriges statsminister ställs ännu högre krav på att man ska känna till reglerna.

Kommunalrådet i Nyköping, Urban Granström, vill inte kommentera Håkan Juholts situation just nu. Han hänvisar till Lars-Göran Pettersson, socialdemokraternas ordförande i Nyköping, som säger att Juholt fortfarande har hans fulla förtroende och att han bör sitta kvar. Om Göran Dahlströms krav på Juholts avgång säger han:

– Så långt sträcker inte jag mig. Nej det är för drastiskt att kräva att han ska lämna som partiledare, det tycker jag inte. Det ska ha sin gång med en utredning och skulle det sen bli åtal, då är det en fråga om kanske, kanske time out. Och kanske vidare konsekvenser.