Stockholm

Rosenbad utrymt efter misstänkt bomb

Rosenbad var i nästan fyra timmar utrymt efter att man funnit ett paket som verkar ha misstänkt innehåll. Den misstänkta bomben har förts bort med en specialbyggd släpvagn.

– 10.55 kom det in samtal från Rosenbad till polisen. Man reagerade på en försändelse som man inte kände sig trygg med, säger Ulf Lindgren vid Stockholmspolisen.

Rosenbad kontrollerar inkommande försändelser med röntgen och reagerade på innehållet i ett paket. Även ditkallad polis reagerade och Rosenbad och området runt byggnaden spärrades av.

– Man gör en noggrannare kontroll där än man gör på andra ställen. Man har uppenbarligen reagerat på något i den här försändelsen, exakt vad det är vet jag inte, säger Ulf Lindgren.

I Rosenbad har bland andra statsministern och justitieministern sina kontor.

– Det är avspärrat ungefär uppe vid Vasabron. Det står två-tre akutbilar, någon brandledningsbil och lite poliser på Fredsgatan. Trafiken kan fortfarande köra på Tegelbacken.

Man har varit i kontakt med avsändaren till paketet som säger att det inte är någon bomb i paketet men vid Rosenbad vill man undersöka saken noggrant ändå.

Hela kvarter runt Rosenbad har spärrats av och många av de evakuerade har samlats på Drottninggatan. Flera poliser och även räddningstjänst är på plats. En av dem som lämnade Rosenbad under bombhotet var justitieminister Beatrice Ask. Hon hade dock inte fått någon specifik information om hotet.

TT: Vet du vad som hänt?

-Det får polisen svara på, svarade Ask.