Oskarshamnsbor besvikna på Håkan Juholt

I Håkan Juholts hemstad Oskarshamn har de ledande socialdemokraterna fortsatt stort förtroende för sin partiledare. Vanliga ortsbor är däremot besvikna på S-ledaren.

– Jag tyckte Håkan var jättebra ända tills nu. Nu har jag tappat förtroendet för honom, säger Hasse Johansson när Ekot besöker Oskarshamn.

– Jag tycker han burit sig väldigt illa åt, tänker inte. Han ska föregå med gott exempel tycker man, säger Carola Gustavsson.

I en spelbutik i Oskarshamn står en annan Oskarshamnsbo, Anders Johansson, och spelar på hästar.

Vad är tipset när det gäller Håkan Juholt då?
– Jag tycker personligen att han naggat sitt förtroende i kanten, säger Anders Johansson.

Det politiska stödet för Håkan Juholt saknas däremot inte i Oskarshamn. Det socialdemokratiska kommunalrådet Peter Wretlund uttryckte på torsdagskvällen fortsatt uppbackning för Juholt.

– Det är klart att det är väldigt många funderingar man har efter dessa dagar. Men i grunden har jag fortsatt förtroende för Håkan. Det är på det viset att jag känt honom som en oerhört uppriktig man på alla sätt och vis, säger Peter Wretlund.

– Nu får var sak ha sin tid. Jag har sagt tidigare att det gäller att göra rätt och rätt ska vara rätt. Han måste också kunna ställa saker till sin ordning. Han har mitt förtroende fortfarande.

I arbetarkommunen Oskarshamn finns även kommunordförande Yvonne Hagberg. Hon tror att Håkan Juholt kommer att resa sig igen.

– Jag förstår att man är besviken och tappar i förtroende för Håkan när sådant här händer. Men om man bara läser i media, och inte som vi som har möjlighet att samtala med partikamrater och andra och kanske kan se det på andra sätt...

– Jag har full förståelse och respekt för att det är så man känner här i Oskarshamn, men jag tror Håkan rider ut den här stormen. Jag tror han kommer att visa att han är den person som får förtroendet tillbaka hos Oskarshamnarna, säger Yvonne Hagberg.