Starkt stöd för Juholt enligt Ulvskog

1:08 min

Socialdemokraternas verkställande utskott har under förmiddagen suttit i möte på partihögkvarteret på Sveavägen i Stockholm. På väg in till mötet lät partiledaren Håkan Juholt inte riktigt lika säker på att han kommer att sitta kvar, som han gjort tidigare. Men Marita Ulvskog tror att Juholt fortfarande har ett starkt stöd.

– När krutröken har lagt sig och det klarläggs vad som har varit rätt och vad som har varit fel, då kommer svaret på den frågan. Den vecka som jag har gått igenom har naturligtvis satt väldigt stora spår i Socialdemokraterna, hos mig och hos medborgarna, säger Håkan Juholt.

Inga besked har ännu kommit om hur länge mötet kommer att hålla på eller om det blir något definitivt besked om partiledarens framtid när mötet är över.

På väg in till mötet sa förra partisekreteraren Marita Ulvskog att mötet var avgörande, men att hon och många med henne fortfarande står bakom sin ledare.

– Jag tror att det finns ett väldigt starkt stöd för honom så avgörande på det sättet att vi säkert kommer att ställa hårda svar på honom för att han ska återvinna förtroendet, säger Marita Ulvskog.

Leif Pagrotsky var inte lika säker på om Håkan Juholt kan sitt kvar.

– Vi ska diskutera den frågan, säger Leif Pagrotsky.

Samtidigt med mötet på Sveavägen analyserar överåklagare Björn Ericson de uppgifter som hittills kommit in i förundersökningen. Tidigaste i eftermiddag kommer det ny information därifrån.