Sölvesborg

Tomten kom tidigt till Erika Hansson

Trots att det är över två månader kvar till jul så har Erika Hansson fått sin julklapp redan. Hennes föräldrar budade hem Världens barn-auktionen som betyder en låtinspelning med Caj Karlsson och Johan Glössner.

– Jag blev jätteglad för den julklappen, säger Erika Hansson som pluggar musik i Sölvesborg.

Hon har ett tydligt mål, 17-åringen från Åhus, som pluggar musik på Furulundsskolan i Sölvesborg. Hon vill erövra världen innan hon är 25.

– Det är ett mål jag har, även om jag blev chockad över att jag sagt det. Jag tycker mycket om musikaler, så om det blir som soloartist eller musikalartist eller både och, det vet jag inte, säger Erika Hansson.

"God jul Erika"
Förra veckan fick hon ett mail av sin mamma. Ett mail med en länk till Världens Barn-auktionen där man la bud för att spela in en låt tillsammans med artisten Caj Karlsson och musikproducenten Johan Glössner.

– Det stod "God Jul Erika" men först fattade jag inget och trodde bara att det var lite kul fakta om en låtinspelning. Men sedan bad mamma mig kolla igen och då såg jag att det var pappa som budat hem auktionen, säger Erika Hansson.

Kan bli duett
Förra året sjöng hon efter Caj Karlsson på Åhus visfestival och nu ska de spela in en låt ihop i början på nästa år.

– Jag har inte hunnit tänka så mycket på vilken slags låt vi ska göra men en duett hade varit kul. Jag ser väldigt mycket fram emot inspelningen, säger Erika Hansson.