Ljungby

Ännu ingen misstänkt för barnmord

1:16 min

Hittills har ingen person delgivits misstanke om mordet på den 4-årige pojken i Ljungby i söndags kväll. Och polisen är förtegen om utredningen.

Enligt Kronobergspolisens informationschef Robert Loeffel är det cirka 35 poliser som arbetar med utredningen under dagen. Polisens tekniker har undersökt området med hundar och man har också knackat dörr.

Hittills har ett 50-tal förhör hållits och polisen har fått in ett 20-tal tips. Man hoppas också att få in fler tips från allmänheten i den polishusbil som ställts upp utanför avspärrningen.

– Vi har redan gjort beslag och ska fortsätta att hålla en mängd förhör. Men jag kan varken offentliggöra något om fynden eller tipsen, säger Robert Loeffel.

Inga kommentarer

I går kom beskedet att ett brott ligger bakom dödsfallet, men hur pojken dödats vill polisen inte berätta.

Inte heller om det kan röra sig om ett tragiskt familjedrama.

– Jag har ingen kommentar alls om vad det är som har hänt här utan vi har bara sagt att vi har alla eventualiteter öppna i det här fallet. Vi har inte låst oss vid någon inriktning.

Men är det så att folk i Ljungby ska vara räddaför att det är en mördare lös här?

– Jag kan konstatera att vi har hittat ett litet barn dött utomhus. Vi vill inte skapa någon hysteri kring någonting och vi har sagt att man ska använda sunt föräldraförnuft.

Kan det vara så att det är barn inblandade i det här dödsfallet?

– Återigen, vi har inte låst oss vid någon inriktning här utan vi har alla eventualiteter öppna och jobbar efter det.

Vad har familjen kunnat berätta hittills?

– De har en jättesvår situation nu och vad de berättar för oss ingår i förundersökningen så tyvärr kan vi inte lämna information om det.

Ni förhör också andra barn med hjälp av barnutredare, vad har kommit fram där?

– Det är också en jätteviktig del som ingår i vår utredning så vi kan inte berätta något om vad som kommer fram i de förhören.

Vad händer nu närmast?

– Vi fortsätter med förhören, man sammanställer alla tips och vi jobbar med dörrknackning också. Alltså en mängd inre spaningsåtgärder och en mängd yttre utredningsåtgärder.

Hundar och polisens tekniker undersöker fortfarande det avspärrade området i Ljungby där den 4-årige pojken hittades död i söndags kväll.

Den husbil som polisen haft på plats i Ljungby hela dagen kommer att finnas där även i morgon för att ta emot tips och upplysningar från allmänheten.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se