Det blev tyst på träningen

Ciao!

En förmiddag i Skövde är inte helt fel när regent vräker ner och temperaturen hamnar på sex grader varmt. Varmt, förresten. Varför säger man att sex grader är varmt…

Damlandslaget tränar utan Bella Gulldén, utan Linnea Torstensson och utan Sabina Jacobsen. Utan Jamina Roberts också, förresten. Hon stukade foten igår.

Och det blev tyst på träningen när någon klev på Johanna Ahlms fot och hon föll ihop. Som tur var så kunde hon köra vidare och den ende som drabbades var undertecknad vars intervju blev något försenad så fysion kunde se över foten på hotellet. Det kan inte ha varit mer än en okulärbesiktning, för hon anlände till intervjun en timme tidigare än vi gjort upp efter fotfadäsen.

På plats, förutom Per Johansson & Co, fanns också välkända farbröder med gott om medaljer i form av Thomas Sievertsson, Martin Frändesjö och Stefan Lövgren. Alla med uppgifter att drilla sina specialiteter. Fast vad ”Lövet” gjorde som etta i försvaret fick jag aldrig riktigt klart för mig – det var i alla fall inte hans specialitet, om vi säger så…

På torsdag börjar marschen mot EM i Holland. Slovenien är först ut, en inte helt lätt uppgift. Sedan väntar Tjeckien och Österrike i gruppen också. Samtidigt ser man fram mot VM i Brasilien och ett OS-kval i maj och förhoppningsvis OS i London nästa sommar. Det vill till att spelare och ledare håller isär sakerna och tar en match i taget.

Ooops, man kanske skulle bli tränare?

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se