Eslöv

21-årig man häktad för skott mot 16-åring

1:24 min

En av de två män som är misstänkta för att ha skjutit en 16-årig pojke i huvudet i Eslöv i helgen häktades sent i eftermiddag. Den 21-årige mannen är misstänkt för bland annat mordförsök.Häktningsförhandlingen mot den yngre mannen pågår fortfarande.

– Utredningen är i sin början. Det har hörts ett antal personer och gjorts ett antal tekniska undersökningar. Så smått börjar bilden klarna om vad som har hänt, men det återstår mycket, säger Magnus Pettersson som är åklagare i målet. 

Det var i lördags kväll, strax före klockan sju som larmet kom. En 16-årig pojke hade skjutits i ansiktet på flyktingboendet där omkring 15 minderåriga pojkar bor. En timme senare greps en 19-årig man och senare på natten mot söndagen en 21-årig man.

När de greps i helgen nekade bägge till brott.

När 16-åringen sköts blev också en annan pojke grovt misshandlad med kniv. Det misstänks både 19-åringen och 21-åringen också för.

Magnus Pettersson vill inte säga om polisen hittat de vapen som användes. Den 16-årige pojken är svårt skadad och ligger nedsövd på sjukhus och har fortfarande inte kunnat höras av polisen. Den andre pojken har polisen kunnat prata med. Enligt Magnus Pettersson bedöms hans skador vara lindriga.