Växjö

Isen i Vida Arena smälter

Isen i Vida arena är i så dåligt skicka att man i dag har fått ställa in alla träningar i hallen. Orsaken är problem med kylmaskinen.

Det var igår kväll som man upptäckte att det var fel på kylsmaskinen. Larm visade på att det var dåligt oljetryck i maskinen och därför stängde man av den med rädsla för att kompressorn skulle gå sönder.

Detta gjorde kvaliteten på isen dålig, men bland annat vatten på isen. Hur lång tid det tar att åtgärda problemet vet man ännu inte.

- Vi håller på och jobbar med det. Både här på plats och tekniker som via datorn sitter i Belgien och Finland för att felsöka, säger Jonas Lindkvist arenachef.

I dag har träningar fått ställas in. A-laget hade ingen isträning i dag enligt Jonas Lindkvist. De har fyspass dagen efter match. Men om matchen på lördag är i fara vill han inte spekulera i.

- Jag tror att detta kommer ordna sig i dag. Men om något händer som jag inte kan påverka så...men det är onödigt att svara på i dag.

Om man inte kan lösa problemet under dagen kommer man att flyga hit experter från Belgien för att jobba med det på plats.

nyheter.kronoberg@sverigesradio.se