Juholt återupprättar förtroendet

1:06 min

I dag kom Socialdemokraternas ordförande Håkan Juholt till Göteborg på sin resa genom Sverige, där han möter väljare och partifolk. Håkan Juholt besökte bland annat SKF.

Ingemar Kristoffersson är ordförande i socialdemokratiska föreningen på SKF och han är nöjd med S-ledarens insats under dagen.

– Det han har gjort i dag gjorde han bra, men det är klart att han har en uppförsbacke nu. Det här kommer att följa med ett tag, den saken är klar. Jag tycker fortfarande att det var slarvigt gjort, men den förklaring han gav här i dag den köper jag. Jag ser fram emot honom som partiledare framöver, men det får inte bli några fler grejer nu, säger han.

Håkan Juholt har rest runt i landet sen i måndags och känner trots den stormiga tid som varit att han mött viss förståelse från de människor han mött.

– Det har varit en väld turbulens. Nu när krutröken har lagt sig och det börjar klarläggas vad som har varit rätt och fel så känner jag att jag får ett väldigt varmt mottagande när jag reser runt i landet, säger Håkan Juholt.

Hur arg har du varit på dig själv den senaste veckan?

– Jag har varit ledsen för att jag inte tagit del av detta regelverk, hur det nu än såg ut. Om det var otydligt eller om det fanns eller inte, det spelar ingen roll, jag borde ha känt till det som fanns. Att jag inte gjorde det är jag väldigt ledsen för, för det skymmer sikten för de viktiga frågorna.

Andrea Valderrama

andrea.valderrama@sverigesradio.se

Carina Holmberg

carina.holmberg@sverigesradio.se