Mats Odell och KD

Odell: ”Partiet är i ett utsatt läge”

14 min

I dag besökte Mats Odell, som kampanjar för att bli ny partiledare i Kristdemokraterna, P4 Västs program Puls. Han pratade bland annat om sin relation med KD:s nuvarande partiledare Göran Hägglund och hur han själv vill förändra partiet.

Mats Odell vill bli ny partiordförande i Kristdemokraterna. Han har i dag mindre stöd i landet än nuvarande partiledare Göran Hägglund.

16 av 26 distrikt för Hägglund - kört för dig?

– Nej, det är fyra månader kvar till vi har vårt riksting. Nu har distrikten en till kandidat att lyssna på, en chans att fråga vad jag vill göra för partiet, säger Odell.

Vad vill du förändra inom partiet?

– I stället för en rad slogans som lanseras och tyvärr aldrig fyllts med konkret innehåll så behöver vi istället en mer övergripande berättelse om varför Kristdemokraterna behövs i svensk politik. Den Kristdemokratiska värdegrunden behövs för ett bättre och varmare samhälle.

Hur är din relation med Göran Hägglund?

– Vi har tyvärr ingen kontakt mellan våra sammanträden, säger Odell.

– Jag har aldrig varit med i en partiledardebatt, jag har inte suttit med i förhandlingarna. Jag har suttit på första parkett på rikstinget och hört Göran Hägglund driva genom temat "verklighetens folk" och det har varit första gången jag hört detta. Vi har inte haft den frågan uppe, vare sig i presidiet eller i partistyrelsen. Det behövs ett mer inkluderande ledarskap, säger Mats Odell.

– Vi behöver också bli tuffare, inte minst i våra förhandlingar inom Alliansen så att vår politik får ett bättre genomslag.