fotboll - champions league

Experten: "En bra match av Zlatan"

2:53 min

Zlatan Ibrahimovic låg bakom Milans seger mot Bate Borisov. Svensken gjorde ett mål när Milan fortsätter att toppa grupp H.

I Milans senaste Champions league-match den 28 september var det Zlatan Ibrahimovic som låg bakom 2-0-segern mot Viktoria Plzen. Svensken gjorde det första målet på straff och spelade fram till Antonio Cassanos andra mål.

Mot Bate Borisov fick Ibrahimovic chansen att tidigt att ledningen, men anfallaren missade att sätta huvudet på bollen under en hörna. 

Men i den 33:e minuten missade Ibrahimovic inte. Från straffområdetgränsen satte han en retur på Alberto Aquilanis skott i mål och 1-0 till Milan var ett faktum.

Målet var Ibrahimovics andra i Champions league den här säsongen och 25:e totalt i turneringen.

Nästa mål kom inte förrän i den 70:e minuten, men vilket mål sedan. Kevin-Prince Boateng tog ner ett inlägg och slog till direkt. Bollen flög in i vänstra krysset och Milan ledde med 2-0.

– En bra match av Milan och en bra match av Zlatan, framförallt i den första halvleken när han hade många lägen att göra mål. Han gjorde ett till slut. Han kanske var lite tröttare i andra halvlek men en fullt godkänd insats av svensken, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

Barcelona är fortsatt tvåa i samma grupp efter att Viktoria Plzen besegrats med 2-0. Milan och Barcelona har båda sju poäng.

– De är helt klart överlägsna och mycket bättre än Plzen och Bate Borisov, det ska bli spännande att se dem göra upp om förstaplatsen i gruppen i det mötet som stundar på San Siro, säger Henriksson.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se