Efterlysningen

Barnböcker och veteranmoped

2:35 min

Har barnen blivit av med sin favoritleksak och du är inte människa att finna den? Eller har den där lergrytan gått i kras, den som du använt till så många goda grytor genom åren och nu vet du inte riktigt vad du ska ta dig till? Idag kunde du ta hjälp av Förmiddags lyssnare efterlysa just det DU söker!

Under programtidens gång lyckades vi lösa ett problem. Karin Porseby från Östra Ljungby efterlyste barnböckerna Skattkammaren, från -50/-60-talet. Hon hade de som barn och skulle nu vilja ge dem till sitt barnbarn, men har de inte kvar. Det tog inte många minuter förrän Ulla Mitrovic i Perstorp hörde av sig...

Dagens efterlysningar:

- Tommy Davidsson söker en bälteshållare till Volvo V70, årsmodell -05-08. Ev hela sätesdelen där själva "bältesrullhållaren" sitter.

- Malin Månsson i Hörby efterlyser en Porschetraktor, 4-cylindrig. Den är tänkt som bröllopspresent till maken, som samlar. Traktorn är röd med gula fälgar och rund front.

- Anders Nilsson, Hässleholm, är på jakt efter en veteranmoped. Modellen är NSU Quickly TT.

- Lars Berger har köpt en Bosch ugn från -08, men saknar plåtarna. De efterlyser han nu.

- Håkan Gerdin i Nymölla ska bygga om sitt garage och behöver under tiden en 20-fotscontainer med dörrar, där han kan förvara sina grejer under tiden han bygger om.

Har du något av det som efterlyses, hör av dig till formiddag.kristianstad@sverigesradio.se