Omvald Reinfeldt talade om jobb och valet 2014

1:55 min

I morse omvaldes Fredrik Reinfeldt som partiledare för Moderaterna på partistämman i Örebro. Gunilla Carlsson och Beatrice Ask valdes till första respektive andra vice ordförande.

I sitt tal till stämman började Reinfeldt med att tacka ombuden.

– Jag känner att vi har fullt med energi för att nu också kunna vinna 2014. Ett tredje segerval i rad är vad vi nu har framför oss, sa han.

En stor del av talet ägnade Fredrik Reinfeldt åt att tala om det som han uppfattar som den stora skillnaden mellan oppositionen och regeringen: arbetslinjen.

– Utgångspunkten måste vara att man kan få jobb efter arbetsförmåga och att varje ansträngning måste prövas för att alla ska kunna få jobb, och då behövs också alla typer av jobb.

Efter tre dagars stämma i Örebro var det en partiledare på gott humör som mötte ombuden. Han pratade med stolthet om de stora skattesänkningar som regeringen har genomfört och han lovade att även pensionärerna har fler skattesänkningar att vänta.

Fredrik Reinfeldt gjorde klart att han känner sig övertygad om att han kommer att få fortsätta att leda regeringen under lång tid, eftersom oppositionen enligt honom inte ens skulle kunna hålla ihop en regering.

– I valrörelsen 2006 var vi det enda tydliga regeringsalternativet. I valrörelsen 2010 var vi det enda realistiska regeringsalternativet. Mina vänner, just nu ser vi ut att vara det enda regeringsalternativet inför valet 2014, sa Reinfeldt och möttes av applåder.

Förutom arbetslinjen, skattesänkningarna och kritiken av oppositionens politik hade statsministern ytterligare ett viktigt budskap till i sitt tal: att den moderatledda regeringen tar ansvar för ekonomin.