allsvenskan - Elfsborg-Trelleborg 3-0

Elfsborg sköt TFF ur allsvenskan

3:28 min

Trelleborg hade en liten chans till fortsatt allsvenskt kontrakt, men då krävdes en storseger mot Elfsborg. Boråslaget ville annat och vann med 3-0 och TFF spelar i superettan nästa säsong.

Radiosportens Christian Olsson väljer lagens lirare:
Elfsborg: Anders Svensson
Trelleborg: Joakim Nilsson.

Trelleborg hade ett litet halmstrå inför matchen mot Elfsborg. Man låg tre poäng och sju mål bakom Syrianska som ligger på kvalplats. Gais gjorde sitt och besegrade Syrianska, men Trelleborg klarade inte av ett Elfsborg som inte hade något att spela för.

Mardrömmen för Trelleborg besannades med dryga halvtimmen spelad. Stefan Ishisaki fälldes och domaren blåste straff. Johan Karlsson klev fram och placerade bollen i krysset.

Johan Karlsson, en något ovan straffskytt fick äran att göra mål i sin sista match i Elfsborgs tröja, efter elva säsonger i Elfsborg lägger veteranen benskydden på hyllan.

– Det var jobbigt på slutet, det var nästan så att man hade tårar. Det är mycket känslor och det är svårt att förstå att det är sista matchen, jag tycker fortfarande att det är kul. Nu är det så här, men det finns inget som är skrivet i sten, säger Johan Karlsson.

I den 70:e minuten kom ett definitivt avgörande då Johan Larsson gjorde 2-0 för Elfsborg.

– Det är ett snyggt mål, David Elm tar ner bollen och i ett väggspel når han Johan Larsson som sätter den, säger Radiosportens fotbollsexpert Ralf Edström.

– Har man som Trelleborg bara tagit nio poäng på bortaplan klarar man sig inte i allsvenskan., säger Ralf Edström.

Daniel Mobaeck satte sedan 3-0 och fastställde slutresultatet.

– Jag tycker att vi gör en bra match i en halvtimma och så får vi en straff emot oss, som vanligt. Martin Hansson blåser alltid straff när vi möter Elfsborg. Det är klart att Elfsborg är bättre än oss men de skulle inte ha vunnit med så mycket, säger Trelleborgs Joakim Nilsson.

Elfsborg-Trelleborg 3-0

1-0 Johan Karlsson (29 str), 2-0 Johan Larsson (69), 3-0 Daniel Mobaeck (76).

Varningar, Elfsborg: Martin Ericsson. Trelleborgs FF: Dennis Melander.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 7 414.

Elfsborg (4-5-1): Jesper Christiansen - Andreas Klarström, Daniel Mobaeck, Andreas Augustsson, Johan Karlsson (Jon Jönsson 90) - Johan Larsson, Oscar Hiljemark (Richard Yarsuvat 81), Martin Ericsson, Anders Svensson, Stefan Ishizaki - David Elm (Amadou Jawo 70).

Trelleborgs FF (4-5-1): Zlatan Azinovic - Dennis Melander, Peter Abelsson, Thommie Persson, Erdin Demir - Jonathan Asp (Mattias Adelstam 84), Kristian Haynes, Marcus Pode (Fisnik Shala 87), Magnus Andersson, Joakim Nilsson (Tobias Mattson 84) - Andreas Grahm.

Radiosporten
radiosporten@sr.se