Motor

Flodin vann VM-deltävling

1:09 min

Trots hård konkurrens och en punktering körde Patrik Flodin från Ilsbo igår hem segern i Grupp N Rally-VM i Spanien. Och det var en glad förare som landade i Sverige idag.

– Det känns strålande. Det var länge sedan jag vann nu, det var drygt ett år sedan nu och vi har hållit på att krångla hela det här året utan att ha fått till det och brutit en massa rallyn. Så jag är helt nöjd, säger Patrik Flodin.

Hade du någon speciell plan när du körde?

– Ja, det var att från början försöka få upp en bra ledning på gruset på fredagen. Där visste jag att jag är bättre än de andra, säger Patrik Flodin.

Hur ska du fira vinsten?

– Den har vi redan firat. Vi var ute och käkade med hela teamet i går och alla är glada och nöjda. De har också slitit lika mycket som jag, säger Patrik Flodin.  

Avancerar till en total andraplats
I och med segern hoppar nu Patrik Flodin å hans co-driver Göran Bergsten upp på andra plats i Grupp N-VM. VM-finalen körs i England i november, något som Patrik Flodin ser fram emot.

– Det känns helt okej. I England känner jag mig hemma och jag har kört där förut och jag vet att det är bara att prestera där. Jag är inte nå nervös för att det inte ska gå vägen där, säger Patrik Flodin.

Emil Tomassen
emil.tomassen@sverigesradio.se