Trestad

KRIS satsar på de anhöriga

1:08 min

Nu satsar KRIS, kriminellas revansch i samhället, i Trestad på anhörigverksamhet. En självhjälpsgrupp för de som lever med kriminella och missbrukare kommer att starta i lokalerna i Uddevalla.

– Tanken är att vi sitter vi på kvällarna och pratar hur man känner och hur man ska hantera det. Att det är viktigt att kunna säga ifrån och sätta gränser, förklarar Nina Nilsen som är stödmedlem i föreningen.

Hon ska även leda arbetet.

Personalen på föreningen KRIS upplever att behovet av samtalsgrupper för anhöriga är mycket stort. Många familjemedlemmar till kriminella och missbrukare känner sig ensamma i situationen.

I lokaler i Uddevalla finns också Malin Littke, som för tillfället jobbar i föreningen. Hon har själv haft familjemedlemmar som har fastnat i kriminalitet och missbruksproblem. Hon tror också att självhjälpsgruppen behövs.

– Jag tycker det är jättebra. Jag tror att det finns ett väldigt stort behov av det, men att man inte har uppmärksammat det tidigare, säger Malin Littke.

Vad skulle en sådan grupp betytt för dig i när du var i den situationen som medberoende?
– Jag hade verkligen behövs att komma till något sådant just då, eftersom man mådde dåligt rent psykiskt. Då hade man behövt att prata av sig och höra att problemet finns även hos andra.

 Reporter: Tåve Jernmark