Torsby/Hagfors

Svårt att nå flygbolagsledningen

1:23 min

Flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlanda står fortfarande still och flygbolaget Avies som fick uppdraget från Trafikverket att trafikera linjen är mycket svårt att få kontakt med.

Enligt Trafikverket har flygbolaget begått ett avtalsbrott när dom vägrar att flyga på linjen genom att hänvisa till bristande räddningsorganisation på flyplatserna i Hagfors och Torsby. Trots att företaget lovat att höra av sig till P4 Värmland har ingenting hänt.

Bolaget Avies Sverige AB bildades enligt Bolagsverket i april förra året men så sent som bara för en månad sen fick bolaget F-skattebevis. I styrelsen sitter bara två personer med förvillande lika namn, Per Anders Thomas Weiths Johansson och Per Teodor Thomas Weits Johansson.

Enligt företrädare för flygbranschen som P4 Värmland talat med så är den ene mycket känd inom flygbranschen och förekommer inom ett flertal andra bolag knutna till branschen. Förutom det så är företagets revisor aktiv i 467 bolag, vilket enligt andra revisorer vi talat med är extremt mycket.

Men när vi får tag i den ena styrelsemedlemmen så vill han inte tala med oss utan hänvisar till den andre.