Krönika

Division 1D börjar sända live på nätet 9 november

I början av september bjöd Radio Stockholm och Hansons Hörna tillsammans med SHL (Stockholm Hockey League) in till en kickoff  i Radiohusets studio 4.

Efter att samtliga lag i serie D informerat om läget i sina lag blev det tillfälle för ordförande Ronnie Glysling att pressentera planerna för SHL:s andra verksamhetsår.

Föreningen, som har som huvudsyfte att locka mer publik till Stockholmslagens matcher, kunde stolt presentera den stora framgång som föreningens hemsida blivit. I början av november kommer hemsidan att passera 250 000 besökare.

Ronnie avslöjade att det var dags för nästa stora utmaning. Om alla pusselbitar faller på plats kommer SHL i november att starta livesändningar en gång i månaden.

Nuläget:
I ett pressmeddelande från föreningen den 1 november finns följande information:

Webbsändning live från division 1D nu verklighet!

För fyra år sedan fick Ronnie Glysing idén att försöka entusiasmera media skolan X-center i Tumba att använda någon hockeyklubbs matcher som grupp- och examensarbete åt sina elever. Onsdagen den 9 november blir det verklighet i samband med hockeymatchen i Bjärkängshallen mellan Huddinge–Wings med start klockan 19.00.

SHL är övertygade om att det kan öka intresset för serie D som håller en hög standard i jämför med övriga division 1-serier i Sverige. Att visa upp bra hockey från serien är en viktig faktor för att öka publiksiffrorna. Den första matchen kommer att sända ut gratis via .

Produktionen är ett samarbetsprojekt mellan tre parter, skolan, SHL och näringslivet. 

SHL får tillgång till professionell teknik med upp till fyra kameror per match, bild- och ljudbord samt en erfaren bild- och ljudproducent.

Lasse Kinch, en av Sveriges mest kända hockeyröster, ställer upp som kommentator. Under varje periodpaus sänds kommentarer och analyser från en speciell studio med inbjudna gäster.

Premiären:
Lasse Persson och Lennart Hanson är inbjudna till premiärmatchen. Hoppas att det blir ett bra gensvar och att det också får den effekt som SHL hoppas på: att intresset för den fina och spännande hockey som spelas runt om i ett stort antal ishallar runt om i Stockholm, skall öka.

Lennart Hanson
hanson@sverigesradio.se