Greker protesterade efter Papandreous vändning

1:37 min

Så till Grekland där det i dag väntas hållas förtroendeomröstning i parlamentet om premiärminister Papandreou. I går var en dramatisk politisk dag, där flera ministrar öppet kritiserade premiärministerns beslut om att hålla folkomröstning om räddningspaketet. I Aten, protesterade greker i går kväll utanför parlamentet.

– Sanningen är att regeringen spelar spel med oss greker, och säger en sak ena dagen, en annan sak nästa, säger vänsteraktivisten Elmina Kouki.

Hon och en grupp andra demonstranter står utanför parlamentet där premiärminister Giorgios Papandreou just talat.

När den grekiske premiärministern tidigare i veckan sa att han skulle låta det grekiska folket avgöra om de ville acceptera EU:s och internationella valutafondens räddningspaket, blev hela Europa förvånat.

I går, efter kraftig kritik från sina egna ministrar, sa Papandreou att en folkomröstning aldrig varit ett självändamål och inledde diskussioner med oppositionen om att bilda någon sorts gemensam regering.

I dag tros parlamentet hålla en förtroendeomröstning om premiärminister Giorgios Papandreou och hans regering.

I går sa han själv att han inte bryr sig om att bli omvald, utan vill rädda landet. Men frågan är hur stort stöd han har, parlamentariker från hans eget socialistparti har sagt att de tänker rösta mot honom och om det blir en omröstning är utgången mycket osäker.

Under tiden försöker grekerna hänga med i alla politiska svängar.

– Jag vet inte vad jag ska tro, säger demonstranten Panos, det är som en tragedi och en komedi på samma gång.