Malung-Sälen

Kooperativet Dalen kan vinna pris

1:19 min

Hemtjänst, dagis och bibliotek, det är några av alla grejer som kooperativet Dalen i Sörsjön står till tjänst med i byn. I elva år har föreningen funnit och nu är de nominerade till årets kooperativ i en nationell tävling.

– Vi brinner för det här för att vi ska få behålla den lilla service som finns kvar i byn, om inte kooperativet fanns så skulle nog byn vara mycket mer död än vad den är idag, säger Gun Britt Svensson som sitter i kooperativets styrelse.

Några av kvinnorna som är med i kooperativet visar runt i byns dagis som de driver. Förutom det ordnar de också hemtjänst, bibliotek, och dessutom restarung och pub som nyinvigdes i somras.

– Då var till och med Lillbabs här och uppträdde. Det var jätte mycket folk och så lyckat. Kocken som jobbade här då var en släkting till Lillbabs så det var så vi fick hit henne, berättar Gun Britt Svensson.

Kooperativet har blivit väldigt uppskattat i byn, men det ligger mycket ideellt arbete bakom.

– Att vi är nominerade till det här priset känns stort. Om vi skulle vinna skulle det nog betyda jätte mycket för byn, säger Ingalill Johansson som också är med i koooperativet.

Matilda Eriksson Rehnberg
matilda.eriksson-rehnberg@sr.se