torsdag 10 november 2011

Den röda maskinen kommer till Brunflo

I februari kommer den klassiska ryska ishockeyfemman till Brunflo. Ryssfemman, eller The red machine som de kallas ibland ska ut på turné och kommer att spela några matcher i Klanghallen.

De fem hockeyspelarna Vladimir Krutov, Igor Larionov, Sergei Makarov, Vjatjeslav Fetisov och Alexej Kasatonov blev legendariska under åttiotalet när de ledde både CSKA Moskva och det sovjetiska landslaget till stora framgångar. Och i februari kommer de till Klanghallen i Brunflo för att spela några matcher. Initiativtagaren Tommy Samuelsson är nöjd.

– Det är klart i dagsläget att hela ligan kommer. Det började med att jag var i Boston i somras och mötte på Scotty McPherson. Via hans kontakter i Ryssland har vi haft samtal om att ta hit legendarerna och det har ju fallit väl ut, säger Tommy Samuelsson.

Det kommer att bli ett par matcher i Brunflo eftersom det är möjligt att det kommer ännu ett ryskt lag. Men en fråga som dyker upp är ju förstås om ryssarna kommer att leverera, så långt efter sin storhetstid.

– Det tror jag! De håller ihop och spelar. Nu ska de ut på turné i ett år och spela i Finland, Tyskland och Kanada.

Den svenske hockeyveteranen Börje Salming är också inblandad i projektet. Han kommer att samla ihop ett eget lag som ska möta ryssfemman i Brunflo.