Kommentar om startelvan

Erik Hamrén sade innan träningen på torsdagen att han skulle låta startelvan träna tillsammans. Om man ska tro vår förbundskapten blir det alltså så här Sverige ställer upp på Parken:

Johan Wiland

Mikael Lustig
Olof Mellberg
Jonas Olsson
Behrang Safari

Kim Källström
Anders Svensson

Sebastian Larsson
Johan Elmander
Emir Bajrami

Zlatan Ibrahimovic

Johan Wiland och Jonas Olsson är, förutsatt att de bibehåller matchform, givna som reserver i EM-truppen.

Jag förstår att Erik Hamrén vill ge speltid till två killar som alltid är med på landslagssamlingarna, men väldigt sällan är med på planen.

Lite lustigt att både Wiland och Olsson egentligen har mer att förlora än vinna i kväll. En bra insats lär inte ge dem en plats i startelvan, men en dålig sådan kan göra dem ifrågasatta som backup-alternativ.

För Behrang Safari är matchen ett utomordentligt tillfälle att spela sig tillbaka i landslaget. Jag hoppas vi kan se på Safaris kroppsspråk att han är revanschsugen.

Eir Bajrami får spela till vänster och jag kanske kan Bajrami ta sig tillbaka till det läget han var i för ett halvår sedan - då han som snabb, företagsam och kreativ hade riktigt kul ute på vänsterkanten tillsammans med Zlatan som gärna söker sig ut dit.

Under hösten har Bajrami, dels på grund av skador, haft det lite tyngre och nu är det dags för honom att visa den hårdhudade attityd som krävs för att spela i landslaget.

Ta sig tillbaka efter att hamnat utanför och man inte längre är den nye som går på ren inspiration - det är en övergång som många inte klarat av genom åren.

Lustig, Mellberg, Källström, Svensson (Elm visade sig inte vara redo för central roll), Larsson, Elmander och Ibrahimovic är de givna spelare som inte behöver gå in i den här matchen och se den som en personlig audition.

Där handlar det mer om att finslipa detaljer som behöver en hel del putsande inför EM-slutspelet. Inget mer så än samarbetet mellan Ibrahimovic och Elmander.

(10 nov)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se