Fortsatt studiotrubbel att vänta

Det kommer att bli fortsatta diskussioner om hur partierna ska placeras i TV-studion vid debatter. När Håkan Juholt fick frågan om varför Socialdemokraterna bojkottade partiledardebatten i SVT:s Agenda häromsistens, på ett medlemsmöte i Stockholm i går, visade han inga som helst tecken på omprövning. Tvärtom.

Med hetta förklarade han att Socialdemokraterna inte kunde att ställa upp på SVT:s önskemål om att av "visuella skäl" (som Juholt beskrev SVT:s argumentation) stå på samma sida i studion som Sverigedemokraterna.

- Hade vi gjort det nu, hade vi tvingats göra det ända fram till nästa val, sa han.

Enligt Juholt är nu Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och också Miljöpartiet överens om att inte gemensamt ställa sig på samma sida i studion som Sverigedemokraterna vid kommande TV-debatter. (Även om V:s partiledarkandidater nyligen beklagade den senaste bojkotten.)

- Och om inte SVT ändrar sig så går partiledardebatterna över till TV4. De tror att man ska komma så fort de knäpper med fingrarna, så är det inte alls. Jag ställer inte upp på det. Behandlar de inte Socialdemokraterna med respekt kan de köra programmen utan oss, sa Håkan Juholt.

Fortsättning lär följa.