Carema slopar bonusar till cheferna

Nu slopar det omdiskuterade vårdföretaget Carema Care hela sitt bonusprogram, skriver Expressen.se. Redan i måndags kunde P4 Stockholm berätta att bonusarna inom äldreomsorgen skulle slopas.

Vd:n Carl Gyllfors bonus ställs också in. "Fel saker får aldrig prioriteras. Nu har vi satt stopp för alla bonusar i våra verksamheter, och det gäller naturligtvis även mig själv", skriver han i en blogg på bolagets hemsida.

Kontroverserna kring Carema inleddes när med ett avslöjande om allvarliga brister och vanskötsel av de äldre på två av företagets äldreboenden i Stockholm.

Sedan berättade SVT:s dokument inifrån att Carema Care betalat ut vinstbaserad bonus till sina chefer. Enligt Sveriges Kommuner och landsting, SKL, är bonus inom vårdsektorn bara ok om de har kopplingar till kvalitet.

I måndags berättade affärsområdeschefen för äldreomsorgen i P4 Stockholm att bonusarna skulle stoppas. Hon berättade även att bonussystemet skulle göras om.

– 2012 kommer det att vara kvalitetsaspekten som ska vara grunden för bonusutbetalningar, sa Kerstin Stålskog affärsområdeschef för äldreomsorgen på Carema Care.