7 november 2011

Bluffbolag och århundradets pudel

19 min

I Radar Konsument under måndagen handlade det om bluffbolagen. I onsdags i förra veckan tog vi upp det här ämnet och många av er lyssnare har reagerat och hört av er till oss för att berätta om de här bolagen som nu verkar ha blivit än hänsynslösare när det gäller att gå på och försöka lura av företag och privatpersoner hundratusentals kronor. Hör lyssnare som drabbats, Peter Forsman som är It-expert och specialist på bluffbolag och vår konsumentrådgivare Katarina Koch om detta.

En annan organisation som blivit utsatt för det här med bluffbolag är Cancerstiftelsen i Kronobergs län. Göran Palmqvist som arbetar på Cancerstiftelsen i Kronoberg och han fick för ett tag sen ett samtal från ett relativt nystartat bluffbolag, om ett erbjudande att vara med i en Gula Sidornakatalog.

Efter påstridighet från Göran Palmqvists sida så fick han ett brev där bluffbolagets ansvarige bad om förlåtelse, erkände att han försökte luras och lovade att han skulle lägga ner sitt bluffbolag. Det handlar om århundradets pudel enligt Göran Palmqvist.