Rally

Flodin vill byta serie

2:08 min

I helgen säkrade Patrik Flodin från Ilsbo sitt andra raka VM-silver i rally när säsongen avslutades med tävlingar i Wales. Patrik har i år tävlat i den så kallade N-gruppen men siktar nu på att ta steget upp till Super 2000-serien.

– Det är det som är målet nästa år att kunna köra i en annan serie som heter Super 2000. Men det är mycket pengar som krävs dit men vi kommer att försöka med det i alla fall, säger Patrik Flodin.

Vad är skillnaden?

– Det är många som har kört i min grupp som går vidare till den så konkurrensen är mycket bättre. Sen är det mycket roligare för det blir en helt annan bil att köra. Det är en bil som är gjord för att köra fort med, som inte går sönder, den går inte sönder om man inte kör av vägen, utan den är väldigt driftssäkra, säger Patrik Flodin.

Hur tänker du om du summerar säsongen?

– I grund och botten har det varit en skitsäsong. Jag har inte haft något ut av de här förutom de två sista rallyna som har blivit lite bättre. Sen att jag hamnar på en andra plats totalt, det får man se som något positivt, säger Patrik Flodin.

– Men om man ser det överlag så har vi haft så mycket oflyt och motgångar. Men man ska igenom det också och varje motgång så blir man starkare. Det är bara att spotta i nävarna och ta nya tag, säger Patrik Flodin.

Och om du tänker på nästa säsong?

– Då tänker jag nu jävlar. Jag vill definitivt komma upp ett snäpp till att vi börjar köra i super 2000 så att vi börjar med det i Svenska rally och att vi börjar med det och kommer upp till startlinjen med det, säger Patrik Flodin.  

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sverigesradio.se