Rekordhög ungdomsarbetslöshet i Storbritannien

1:41 min

I Storbritannien har arbetslösheten nu stigit till den högsta nivån på 15 år. Ungdomsarbetslösheten är den högsta sedan man började mäta den. Över en miljon brittiska ungdomar saknar jobb.

23-åriga Marissa Johnson har nu varit arbetslös i över ett år. Hon har ännu en gång varit inne på arbetsförmedlingen för att försöka hitta en lärlingsplats och ett jobb som kan försörja henne. Men det är svårt nu säger hon även om hon hoppas.

Hon är långt ifrån ensam i den situationen. Enligt de senaste siffrorna är nu över en miljon brittiska ungdomar mellan 16 och 24 år arbetslösa. Det är den högsta siffran sedan man började mäta ungdomsarbetslösheten för nära 20 år sen.

Totalt är nu över 2600 000 britter utan jobb. I september steg arbetslösheten till 8,3 procent, den högsta sen 1996. Till råga på allt skrev Bank of England i dag ner tillväxtprognoserna för den brittiska ekonomin ordentligt.

Nästa år räknar centralbanken med tillväxt på bara en procent, en halvering jämfört med tidigare prognoser. Amir Kahn är 24 år och blev av med jobbet som försäljare för en vecka sedan.

Men trots de dystra utsikterna för den brittiska ekonomin är han hoppfull på väg in till arbetsförmedlingen. Det finns jobb där ute, det gäller bara att hitta dem, säger han.