Dagens gäst

Matlagningsprogram för Pernilla Wahlgren?

16 min

Måttfullhet är inget för Pernilla Wahlgren. Just nu är hon aktuell både med en ny kokbok med julmat och ny julshow. Dessutom så ryktas det nu också om ett eget jul-matlagninsprogram....

Varför måste det vara så mycket av allt? Det tar vi reda på när Pernilla Wahlgren kommer för att träffa Lotta Bromé i veckans första P4 Extra.

Dagens gäst i P4 Extra föddes den 24 december för 44 år sedan. Och vad fick inte denna teaterfamilj i julklapp om inte ännu en entertainer.

Pernilla Wahlgren gjorde faktiskt en av sina tidigaste roller i Ingmar Bergmans julklassiker Fanny och Alexander. Men den dystra rollen till trots är julen också hennes favorittid på året.

I år laddar hon upp med julkonserter tillsammans med Christer Sjögren och så har hon precis gett ut kokboken "Pernillas jul".

Men hur är julen hemma hos Pernilla Wahlgren?

Måttfullhet verkar ju inte riktigt vara det som gäller för dagens gäst. Det får vi klart för oss rätt snabbt när vi bläddrar i boken.

Julskinkssnittar, pepparkaksgrissini, saffransmuffins, pomeransskorpor, lingontryffel. Ovanpå det ska alla klassiker som köttbullar, sill, potatis, lax och jansons dessutom vara med och trängas. På Pernilla Wahlgrens julbord får det gärna vara mycket mat - av allt.

Missa inte samtalet i P4 Extra med Lotta Bromé.