Kaotiska scener från Tahrirtorget

2:32 min

Polis och säkerhetsstyrkor har under söndagseftermiddagen skjutit stora mängder tårgas och gummiklädda kulor mot demonstranter på Tahrirtorget i Kairo. Flera dödsoffer krävdes och flera hundra skadades i våldsamheterna.

Flera tusen människor samlades vid torget och sidogatorna för att protestera mot militärregimen och för att kräva civilt styre.

Scenerna från Tahrirtorget var kaotiska, med människor som flytt säkerhetsstyrkorna i panik, skadade som vårdades på provisoriska fältsjukhus och ett stort antal kravallutrustad polis som försökte rensa torget från demonstranter.

Vår Mellanösternkorrespondent, Cecilia Uddén, var på plats på Tahrirtorget. Hon berättar om en fullständig panik som utbröt när säkerhetsstyrkor gick till attack med tårgas mot demonstranter. Hon var själv tvungen att söka skydd på en resebyrå i närheten av torget.

Under söndagskvällen har det styrande militärrådet låtit meddela att parlamentsvalen ska inledas nästa måndag som planerat. Det har uttryckts farhågor om att de pågående oroligheterna ska få den politiska processen i Egypten att spåra ur.