Årets Uppsalastudent belönad

I universitetsaulan i Uppsala var det idag mycket pompa och ståt när Anders Walls stipendium på 100.000 kronor för entreprenörskap skulle delas ut till årets Uppsalastudent. Självaste kronprinsessan Victoria var med för att räcka över priset.

Många stora företagsledare var också på plats för att föreläsa, bland annat Percy Barnevik och Gustav Söderström utvecklare av Spotify's i smartphones.

Först kom Kronprinssean in i universitetssalen tillsammans med rektor Anders Hallberg. Anders Hallberg var också först upp på scen när Anders Wall-dagen drog igång. Anders Wall berättade hur viktig den här dagen är för honom.
– För mig har året två höjdpunkter, den första är min födelsedag, och den andra är förstås Anders Wall-föreläsningen här i Uppsala, att få se universitetsaulan knökfull med entusiastiska studenter, alla med intresse för entreprenörskap.

Årets Uppsalastudent blev Johan Bengtsson som läser termin nio på läkarprogrammet.
- Det känns jättebra. Jag blev helt överväldigad när de ringde förra veckan, säger han.

Johan Bengtsson tänker använda prispengarna till att lära sig arabiska. Han tror att han kan ha stor nytta av det även i Sverige, med tanke på språkförbistringen som uppstår på många svenska sjukhus.