Kampsport

Svenska framgångar i Rumble of the kings

3:12 min

Jörgen Kruth vann sin MMA-match på knockout i första ronden, thaiboxaren Sanny Dahlbeck vann finalen i 67-kilosklassen och Abdouliie "Abbe" Joof ser redan fram emot VM 2012.

37-årige Jörgen Kruth är svensk kampsports omslagspojke. Kruth är en thaiboxare som gått 20 matcher i k1 som proffs, en av de bästa i världen och fyrfaldig världsmästare.

I kampsportsgalan Rumble of the kings i Globen vann han mot japanen Yusuke Kawaguchi på knockout i första ronden. Vilket inte var Kruths plan från början.

– Han var tyngre än jag och hade sämre kondition, så jag skulle flytta mig mycket i första ronden och attackera i andra. Men jag kände att jag fick fäste på honom i början, han tröttnade i klinchen, säger Kruth till Radiosporten.

Att Kruth fortsätter MMA-satsningen åtminstone ett år till är redan klart.

Sanny Dahlbeck, thaiboxare i 67-kilosklassen och 20 år gammal, vann både semifinal och final i går.

– Jag har bara tävlat i fullkontakt i tre år nu. Det känns rikigt stort att få vara med på en sådan här tillställning, kommenterar Dahlbeck segern.

Abdouliie Abbe Joof, k1-fighter i 81-kilosklassen, vann också under lördagen. Men Joof är inte nöjd med karriären än.

– Jag har inte vunnit VM, det är mitt nästa mål. Jag har två VM-brons, men dem vill jag bara slänga någonstans, guld är vad jag vill ha.

Målet för 2012 är alltså ädlaste valören på VM och Joof anser att han behöver gå matcher oftare än innan för att nå dit.

– När jag tränar och matchar som jag ska, då är jag fan bäst, då är det ingen i min viktklass som slår mig. 

– Jag är starkare än dem, jag är mer teknisk än dem och så är jag jävligt mycket tuffare än vad alla är. 

Mats Strandberg
mats.strandberg@sr.se

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sr.se