Västsverige

Stormen slog till med full kraft

Stormen slog till med full kraft - men trots det blev ingen allvarligt skadad i vårt område. Som mest var drygt 9 000 hushåll strömlösa.

Redan i lördags började vinden ställa till med problem, mest längs kusten. Och i går slog stormen till med full kraft mot hela landet.

Elföretagen Fortum, Vattenfall och Uddevalla Energi hade alla strömlösa kunder. Som mest var sammanlagt 9 000 hushåll utan el.

Företagen hade reperatörer ute tidigt men de kunde inte laga många fel på grund av blåsten.

Vid 19-tiden på söndagen nådde stormen sin topp med vindar på över 25 meter per sekund.

Och i Strömstad trillade en stor tall över ett hus. Huset och ett garagetak blev skadat men enligt Ida Haglund på räddningstjänsten i Strömstad var ingen person skadad.

Även E6 drabbades av det hårda vädret. Uddevallabron var under några timmar på söndagskvällen helt stängd för att sedan öppnas för personbilar. Först vid 23-tiden öppnades bron för all trafik igen.

På vägarna på Orust var flera vägar översvämmade, bland annat väg 160 i höjd med Varekilsnäs.

Även i Kungshamn ställde blåsten till med bekymmer. Flera båtar slet sig och slogs emot andra fastsurrade båtar. Det har även rapporterats om flera bryggor längs kusten som havet med sin urkraft slitit bort.

En lyssnare, som arbetar på en oljeplattform i Nordsjön, hörde av sig till P4 Väst och han berättade att det på plattformen hade blåst cirka 43 sekundmeter.