Rosengren: Krav på Juholts avgång var skämt

1:20 min

Socialdemokraternas tidigare näringsminister Björn Rosengren har under en middag med Thomas Östros och Sven-Erik Österberg talat om att Håkan Juholt måste avgå. Men det var bara ett skämt, hävdar Rosengren nu.

Björn Rosengren har återigen talat när han inte vet att det han säger bandas. På band säger Björn Rosengren att han på en middag med socialdemokraterna Thomas Östros och Sven-Erik Österberg talat om det socialdemokratiska partiets förfall och att partiledaren Håkan Juholt bör avgå.

"Juholt måste avgå", säger Björn Rosengren att han, Thomas Östros och Sven-Erik Österberg har kommit fram till på den gemensamma middagen häromdagen.

Det är som publicerar uppgifterna men bandningen är gjord av två journaliststudenter. Men Björn Rosengren förnekar att han skulle ha menat allvar med det han sa.

– Det där var ett skämt, grovt felbedömt och när det gäller de här två personerna har de aldrig sagt något illa om honom, säger Björn Rosengren i dag.

Håkan Juholt själv sa i en intervju i P1-morgon i morse att den här typen av uttalanden tar bort fokus från politiken men att han själv inte berörs av det som sagts.

– Jag noterar att det är en handfull människor som återkommer i samma spekulationer. Det får reda ut vad de tycker, det ligger inte på mina axlar.

Ekot har sökt Thomas Östros utan framgång, men Sven-Erik Österberg förnekar att han under middagen skulle ha pratat om att Håkan Juholt borde avgå.

– Jag har aldrig krävt Håkan Juholts avgång. Ni får ställa frågan till Björn Rosengren, jag har i alla fall ingen sådan uppfattning.

Du har fullt förtroende för Håkan Juholt som partiledare?

– Ja, säger Sven-Erik Österberg.