Egypten

Rekorddeltagande i egyptiskt val

I de första allmänna valen i Egypten efter Hosni Mubaraks fall i början på veckan har vissa resultat börjat tillkännages.

Den egyptiska valkommissionen uppger att valdeltagandet var högt.

62 procent av de röstberättigade gick till valurnorna, vilket enligt, valkommissionens chef, Abdel-Mooaez Ibrahim, var det högsta "sedan faraonernas tid".

Inga resultat för partierna har presenterats av valkommissionen, men två islamistiska partier, det mer moderata Muslimska brödraskapets parti och det bokstavstrogna Salafist-partiet hävdar båda att de vann valet.

Lokala egyptiska medier säger i sina prognoser att brödraskapets parti, Frihet och Rättvisa, fick flest röster med omkring 40 procent och att salafisternas parti, Nur, fick omkring 20 procent.

En sekulär allians kom enligt prognoserna på tredje plats.

Parlamentsvalet i Egypten sker i tre omgångar, den första i början på veckan i regionen där både Kairo och Alexandria ingår. Den andra omgången sker i mitten av december och den tredje i januari.

Därefter hålls val till överhuset, senaten, mellan januari och mars. Och i början på sommaren är det tänkt att presidentvalet i Egypten ska hållas.